Praní peněz: Kontrolní mechanismy ve finančním sektoru - Thornillová, S.
Potreba zapojenia všetkých známych finančných centier proti praniu špinavých peňazí. Spoločné uplatňovanie zásad - pravidiel hry. Vydávanie smerníc najvhodnejších postupov a ich ciele. Smernice obsahujú tieto podrobné informácie: vnútorné kontrolné mechanizmy a postupy, identifikačné požiadavky a postupy, rozpoznanie a hlásenie prípadného podozrenia, vedenie záznamov, spolupráca s trestnými orgánmi.