Na vlaňajšom pasívnom salde obchodnej bilancie SR sa prejavil najmä nárast hodnoty importu z Ruska - Švec, P.
Pasívna zahraničnoobchodná bilancia transformujúcich sa krajín SVE. Pasívne saldo obchodnej bilancie SR. Príčiny tohto stavu. Dovoz a vývoz Slovenska v r.1996. Zvýšený dovoz automobilov na Slovensko, trvalo vysoký dovoz surovín z Ruska. Vývoz SR - železo, oceľ, drevo, umelý hodváb, hliník, papier, sklo.