Euro-bankovky - Stanzelová, M.
Najneskôr 1.1.2002 bude v Európskej menovej únii zavedené nové platidlo - euro. Výlučné právo schvalovať emisiu bankoviek v rámci menového priestoru euro má Európska centrálna banka.