Rovnoprávnosť žien a mužov v právnej úprave vybraných vyspelých štátov - Kyjacová, Ľubomíra
Legislatívna úprava rovnoprávnosti mužov a žien vo vyspelých krajinách. Smernice a nariadenia 4. kapitoly Bielej knihy upravujúca sociálne záležitosti a rovnosť pre mužov a ženy týkajúca sa uplatnenia rovnakej odmeny. Úroveň legislatívnej úpravy rovnoprávnosti v pracovnoprávnych vzťahoch vo Švédsku. Prispôsobenie legislatívy Talianska smerniciam EÚ. Právne normy o rovnoprávnom postavení žien v Nemecku. Niektoré skutočnosti, vyplývajúce z analýzy právnych úprav v oblasti rovnoprávneho postavenia žien v pracovnoprávnych vzťahoch s vplyvom na sociálnu politiku.