Severský model sociálneho zabezpečenia - Palme, J.
Pôvod systémov sociálneho zabezpečenia v Európe. Severský model sociálneho zabezpečenia (Dánsko, Fínsko, Nórsko, Švédsko). Rozdiel medzi severským modelom a vývojom sociálnych politík v iných krajinách. Výsledky, ktoré dosahujú škandinávske sociálne štáty. Súčasné trendy vo Švédsku.