Určení tržní ceny při akvizici podniků - Smrčka, J.
Akvizícia podnikov či ich častí ako dôležitá forma reštrukturalizácie vecných a riadiacich činností a organizačného usporiadania. Fúzia ako spojenie dvoch či viac firiem. Jedným z hlavných problémov realizácie akvizície je dosiahnutie obojstranne prijateľnej ceny. Na stanovenie ceny slúži niekoľko metód: Metóda zachovania zisku na akcii. Metóda trhovej hodnoty akcií. Metóda projektovaných budúcich príjmov. Určenie možnej trhovej hodnoty firmy po fúzii.