Jednoduché účtovníctvo - účtovná uzávierka a závierka - Pecháčová, I.
Obsah účtovnej závierky v jednoduchom účtovníctve. Vykazovanie hospodárskeho výsledku. Vytváranie účtovnej závierky. Revízia účtovného zápisu. Vytvorenie predbežnej uzávierky účtovania o majetku a záväzkoch. Inventarizácia. Uzávierka účtov a výkazov o majetkoch a záväzkoch. Štruktúra príjmov a výdavkov. Uzávierkové účtovné operácie. Príjmy a výdavky na prelome roka. Účtovanie ziskového a kurzového rozdielu. Uzávierka účtovnej operácie platiteľov DPH. Odpisy hmotného a nehmotného investičného majetku. Tvorba a aktualizácia rezerv. Časové rozlíšenie nájomného. Uplatnenie odpisov z výdavkov.