Jednoduché účtovníctvo - uzávierkové účtovné operácie - Pecháčová, Tatjana
Niektoré účtovné operácie v sústave jednoduchého účtovníctva, ktoré je potrebné zabezpečiť v záujme zabezpečenia účtovnej uzávierky. Príjmy a výdavky na prelome účtovného a zdaňovacieho obdobia. Príklady. Odpisy hmotného a nehmotného majetku podľa zákona o daniach z príjmov. Storná nájomného vrátane nájomného s právom kúpy najatej veci. Tvorba zákonných rezerv. Zostatková cena nehmotného a hmotného investičného majetku. Nehmotný a hmotný majetok vytvorený vlastnou činnosťou. Niektoré úpravy súvisiace s DPH. Storná výdavkov. Výdavky pred začatím činnosti.