Clinton podruhé a konsenzuálněji
Americká demokracia ako ju uplatňuje prezident USA Bill Clinton. Aktívna zahraničná politika ministerky zahraničných vecí USA M. Allbrightovej. Stratégia spolupráce NATO so štátmi Európskej únie.