Řetězové vážení: nový přístup k měření HDP - Steindel, Ch
Zmena metódy v meraní hrubého domáceho produktu využívanej Americkým odborom pre obchod Úradu pre ekonomickú analýzu (BEA). Porovnanie metód merania HDP pomocou bázického roka a reťazového váženia. Problémy spojené s používaním tradičnej metódy bázického roka. Výhody a nevýhody reťazového váženia tempa rastu HDP. Vplyv zmien štatistických meraní na odhady vplyvu hospodárskej politiky na dlhodobý hospodársky rast. Príklady na porovnanie metódy fixovaného bázického roku a metódy reťazového váženia pri meraní tempa rastu HDP.