Několik poznámek k pojetí vztahu monetární a fiskální politiky v ekonomické teorii - Koderová, Jitka
Charakteristika chápania vzťahu fiškálnej a monetárnej politiky v najvýznamnejších alternatívnych prúdoch ekonomickej teórie. Merkantilistická teória hospodárskej politiky. Hospodársky liberalizmus. Využívanie nástrojov fiškálnej politiky. Nové poňatie fiškálnej a monetárnej politiky podľa J. M. Keynesa. Kritika keynesisticky orientovanej hospodárskej politiky. Ekonómia strany ponuky, monetarizmus, nová klasická ekonómia a teória reálneho hospodárskeho cyklu.