Štatistické prognózy vývoja nezamestnanosti na Slovensku. 2 - Rublíková, Eva
Výpočet počtu uchádzačov o zamestnanie modelom kĺzavých účtov časového radu q-Ma(q). Charakteristika modelu a odhad parametrov. Verifikácia a extrapolácia. Aplikácia Box-Jenkinsovej metódy. Výpočet sezónnych indexov ukazovateľov nezamestnanosti v perc. Prognóza počtu uchádzačov o zamestnanie za január 1992 - máj 1997. Porovnanie prognózy novoprijatých a vyradených uchádzačov o zamestnanie za december 1996 - jún 1997.