Úvod do problematiky financování církví a náboženských společností - Rektořík, Jaroslav
Okruh problémov financovania cirkvi a náboženských spoločností v ČR. Vypracovanie návrhu modelu financovania cirkvi a náboženských spoločností. Charakter zákonov konfesného práva ČR, ktoré upravujú normy štátu a cirkvi. Spôsob financovania cirkvi v Európe a USA.