Nástroje optimalizace financování VŠ v ČR v komparaci se zeměmi EU - Hamerníková, B.
Základné trendy vo vývoji vysokého školstva a systému jeho financovania v európskom kontexte (od konca 50. rokov do súčasnosti). Transformácia vzdelávacieho procesu v ČR a spôsob financovania vysokoškolských inštitúcií. Teoretické a metodicko-aplikačné problémy analýzy vysokého školstva v ČR a porovnanie so súčasnými spôsobmi financovania v krajinách EÚ.