Oprávnenosť transformácie investičných fondov na iné podnikateľské subjekty potvrdzuje doterajšia súdna prax - Palko, F.
Transformácia investičných fondov na iné podnikateľské subjekty - oprávnenosť tohto procesu, je v súlade so zákonom. Vôľu akcionárov, ktorí vlastnia minimálne dve tretiny základného imania, zmeniť predmet podnikania akciovej spoločnosti nemožno obmedzovať. Česká právna úprava zákona o investičných fondoch a investičných spoločnostiach ako vzor pre riešenie problematiky na Slovensku. Negatívny postoj MF SR k transformácii investičných fondov.