Prestavba bankovníctva na Slovensku - Tkáčová, Daniela, 1954-
Transformácia bankovej sústavy po r. 1990. Adaptácia bánk na súčasné podmienky. Etapy vývoja bankovej sústavy: 1. zmena postavenia a funkcií bánk, 2. vlastnícka zmena štátnych peňažných ústavov v komerčnej zložke bankovej sústavy (emisná banka, komerčné banky), 3. činnosť bánk v samostatnej Slovenskej republike. Súčasné problémy reštrukturalizácie bankovníctva na Slovensku.