Je koordinace fiskální a měnové politiky racionální? - Kinkor, Jiří
Diskusia otázky koordinácie menovej a fiškálnej politiky v súvislosti s menovým kurzom a prílevom zahraničného kapitálu. Nástroje riadenia peňažnej zásoby. Koncept "koordinácia fiškálnej a menovej politiky" (policy mix). Skúmanie rôznych typov kombinácie fiškálnej a menovej politiky. Oživenie sporu medzi voľným a centrálnym bankovníctvom v monetárnej ekonómii. Argumentácia zástancov voľného a centrálneho bankovníctva. Odpoveď na otázku, či má byť ovplyvňovanie štatistických agregátov cieľom hospodárskej politiky štátu.