Svetové dedičstvo UNESCO aj na pamätnej striebornej minci - Flaché, Dagmar
V decembri 1996 bola emitovaná pamätná zlatá minca s tematikou Svetové dedičstvo UNESCO - Banská Štiavnica a technické pamiatky jej okolia. So zámerom sprístupniť mincu širšiemu okruhu záujemcov, pripravuje NBS v marci 1997 emisiu pamätnej striebornej mince s rovnakou tematikou.