Futurity - future kontrakty - Vlachynský, Karol
Pojem futurity a jej vlastnosti. Najrozšírenejšie futurity na rozvinutých trhoch sú: futurity na úrokovú mieru, menové futurity, futurity na akciové indexy. Na slovenskom trhu sa v súčasnosti s futuritami neobchoduje.