Ministerstvo financií predpokladá, že investičné, podielové a rozvojové fondy budú významným subjektom slovenského kapitálového trhu - Palko, F.
Koncepcia rozvoja kapitálového trhu na Slovensku vypracovaná MF SR a schválená vládou SR. Obsah koncepcie. Legislatívne opatrenia týkajúce sa kapitálového trhu SR, ktoré by mali byť vypracované v tomto roku (1997). Vymedzenie postavenia investičných, podielových a rozvojových fondov. Potreba vytvorenia Komisie pre cenné papiere, ktorá sa má zaoberať dozorom nad kapitálovým trhom.