Opcie - Vlachynský, Karol
Pojem opcia. Dva typy opcií: kúpne (call) a predajné (put). Podľa termínu plnenia opcie: americké opcie, európske opcie, aziatické opcie. Trhové očakávania a ciele investorov sú pri kúpnych a predajných opciách rôzne. Na slovenskom trhu sa obchodujú kúpne a predajné opcie na konvertibilné meny.