Podnikové financie a finančný trh - Miková, Oľga
Podnikateľské subjekty vystupujú na finančných trhoch na strane ponuky (ponúkajú voľné peňažné prostriedky) a na strane dopytu (kupujú voľné peňažné prostriedky). Podnik, ktorý vstupuje na finančný trh má rôzne strategické ciele: defenzívna (pasívna) stratégia voči finančnému trhu, ofenzívna (aktívna) stratégia na finančnom trhu.