Tendence vývoje derivátů ve světě Burzovní deriváty mírně klesají a OTC deriváty silně rostou - Jílek, Josef
Hlavné tendencie vývoja derivátov vo svete v r. 1996 v členení na burzové deriváty a OTC deriváty. Konkurencia a kooperácia medzi burzami. Nové burzové produkty.