Koncentrácia a internacionalizácia Najnovšie tendencie rozvoja obchodu v zahraničí - Čihovská, Viera
Koncentrácia a internacionalizácia obchodnej činnosti vo vyspelých krajinách rastie do nepredstaviteľných dimenzií. Tradičné a progresívne formy distribučného systému. Štruktúra siete potravinárskych predajní. Priemerný počet obyvateľstva na jednu predajňu potravín. Rast počtu obchodných domov, samoobslužných centier, supermarketov a diskontných predajní. Expanzia diskontných foriem predaja.