Clá, vzorky a bezcolný dovoz - Bezemek, J.
Vo Francúzsku dovoz zo štátov EÚ clu nepodlieha a pri dovoze z krajín EZVO clu podliehajú iba poľnohospodárske produkty. Dovozy z ostatných štátov podliehajú clu podľa spoločného colného sadzobníka EÚ. Preferenčné clá poskytuje Francúzsko viac ako stovke krajín.