Mezinárodní platební styk: Jak připravit doklady. 1 - Kalvoda, Jan
Základnou požiadavkou pri bezproblémovom prevzatí dokladov bankou je, že musia zodpovedať požiadavkám a podmienkam dokumentárneho akreditívu alebo kúpnej zmluvy. Správnosť dokladov pre medzinárodný platobný styk. Zmenka. Obchodná faktúra. Konzulárna faktúra. Železničný nákladný list. Cestný nákladný list (CMR), poštovný podací lístok. Prehľad náležitostí, ktoré je nutné overiť pri jednotlivých dokumentoch.