Príčinou vysokého schodku bežného účtu platobnej bilancie je aj zhoršenie bilancie služieb - Kovalčík, J.
Platobná bilancia SR za rok 1996 a 1995. Deficit bilancie služieb v r. 1996 - príčiny. Perspektívy ďalšieho vývoja bilancie služieb. Zvyšovanie objemu priamych investícií slovenských subjektov v zahraničí - pozitívny vývoj.