Pôsobenie priamych zahraničných investícií na ekonomiku materskej a hostiteľskej krajiny - Hošková, Adela
Vplyv priamych zahraničných investícií (PZI) na vybrané makroekonomické okruhy z pohľadu hostiteľskej i materskej krajiny. Motivácia Slovenska v oblasti PZI. Pôsobenie PZI na obchodnú a platobnú bilanciu. Pôsobenie na hospodársku štruktúru. Rozmiestnenie PZI v odvetviach hospodárstva a priemyselnej výroby.