Rozvoj slovensko-rakúskych ekonomických vzťahov - katalyzátor nášho vstupu do Európskej únie - Baláž, Peter
Vývoj slovensko-rakúskych ekonomických vzťahov. Príprava Rakúska na vstup do EÚ trvala takmer desať rokov. Rakúsko predstavuje pre slovenskú ekonomiku štandardného partnera schopného poskytovať správne recepty a know-how na vstup do EÚ. Vzájomná spolupráca v oblasti zahraničného obchodu a zahraničných investícií medzi týmito krajinami. Postavenie Slovensko-rakúskej obchodnej komory so sídlom v Bratislave - prezidentom je Doc. Ing. P. Baláž, CSc.