Zvolávanie mimoriadneho valného zhromaždenia akciovej spoločnosti predstavenstvom a súdom - Ďurica, Milan
Podľa Obchodného zákonníka akcionári, ktorí vlastnia aspoň 10 perc. základného imania môžu požiadať predstavenstvo o mimoriadne zvolanie valného zhromaždenia. Ochrana minoritných akcionárov. Zvolanie mimoriadneho valného zhromaždenia predstavenstvom, alebo súdom na žiadosť akcionárov. Občianske súdne konanie. Náklady akcionárov a súdu.