Štátna správa a samospráva - Velecký, M.
Z obsahu: Vláda obnovila rokovanie o samospráve so Združením miest a obcí Slovenska. Podľa samosprávy štátna správa nie je ochotná vzdať sa niektorých kompetencií. Štátny rozpočet dotuje len nutné výdavky, zabúda na celospoločenské akcie obcí. Od presunu kompetencií sa bude odvíjať aj presun finančných tokov. Regionálne parlamenty by mali riadiť aj krajské úrady, ale až po roku 2002.