Vyše 60 percent dôchodkov na Slovensku poberajú ženy - Reiselová, E.
Počet poberateľov dôchodkov k 31. máju 1996. Najvyššie starobné dôchodky sú v Bratislave. Počet zamestnaných dôchodcov. Počet zamestnancov, ktorí majú nárok na dôchodok, ale neuplatňujú ho. Ťažké uplatnenie dôchodcov na trhu práce, zlá situácia na trhu práce. Vo všetkých kvantitatívnych vyhodnoteniach tvoria nadpolovičnú väčšinu ženy.