Životné prostredie, komunikácie a informácie - Šteis, R.
Komunikácie sa stávajú jedným z rozhodujúcich činiteľov vytvárajúcich sídelné usporiadanie a nové sídelné útvary. Výmena informácií, informačný proces, sa čoraz častejšie objavuje v súvislostiach s rozvojom spoločnosti, jej ekonomiky, s rozvojom miest ap. Okruhy problematiky životného prostredia, druhy a spôsoby komunikácií, informácií a dopravy.