Sloučení obchodních společností - Vomáčková, Hana
Dokončenie článku z č.2/1997. Daňové a účtovné súvislosti zlučovania obchodných spoločností. Z hľadiska vzniku spolurozhodovateľov: zlúčenie ako kúpa, dohoda o spojení alebo reorganizácia. V prípade existencie jednej právnickej osoby sú dve účtovné metódy: metóda kúpy a metóda spojovania, merger a pool.