Ke statistickému zkoumání rozvahových a výsledkových ukazatelů - Jílek, Josef
Ukazovatele súvahy a výkazu ziskov a strát, ktoré sú využiteľné pri finančnej analýze. Výpočty pomerových ukazovateľov stability, likvidity, aktivity a rentability. Uplatnenie metódy triedenia, ktorá vedľa stredných hodnôt a miery variability predstavuje rozdelenie početnosti jednotiek súboru. Využitie údajov zo štvrťročných štatistických výkazov a ročných účtovných výkazov.