Význam a metódy prognózovania finančnej situácie firmy - Zalai, Karol
Finančná situácia firmy - stav, ktorý vypovedá o jej výkonnosti. Metódy prognózovania finančnej situácie firmy: 1. Metódy bodového hodnotenia (Tamariho rizikový index, rýchly test), 2. Matematicko-štatistické metódy (dichotomický klasifikačný test, Beaverova jednorozmerná diskriminačná analýza, viacrozmerná diskriminačná analýza, Altmanova metodika, index bonity, Beermanova diskriminačná funkcia), 3. Metódy multikriteriálneho hodnotenia.