Cukrovarnícky priemysel u nás a v Európe - Valentovičová, O.
Prezentácia slovenského repárstva a cukrovarníctva. Takmer dvestoročná tradícia pestovania cukrovej repy pred r. 1989. Zmeny v cukrovarníckom priemysle po r. 1989. Prvá vlna privatizácie. Vysoké zberové straty. Pozitívna zmena v prospech pestovateľov a spracovateľov r. 1996.