Komoditní trhy: Textil a oděvy - Tichý, M.
Charakteristika svetového trhu s textilom a odevami. Rozdelenie trhu na dve skupiny krajín - dovozcovia a vývozcovia. Politické a ekonomické faktory ovplyvňujúce vývoj svetového textilného a odevného trhu. Trendy presunu textilnej výroby do krajín tretieho sveta. Nová stratégia pre českých vývozcov. Modernizácia a investície do výroby.