Rómovia ako problém na trhu práce - Kurhajcová, J.
Problematika spoluobčanov rómskeho pôvodu. Pôvod Rómov. Pomer rómskeho etnika k celkovému počtu obyvateľov na Slovensku. Vysoká zaostalosť Rómov a neúspešné odstraňovanie zaostalosti. Význam poznania a charakterizovania Rómov pre hľadanie vhodného riešenia, ktoré by zvýšilo ich zamestnanosť a zlešenie ich sociálnych pomerov.