Regionálna politika v Európskej únii: hľadanie účelnosti - Ivaničková, Alžbeta
Účinnosť regionálnej politiky Európskej únie v jednotlivých členských štátoch Únie. Prístupy k regionálnej hospodárskej politike EÚ. Regionálne disparity v Európskej únii. Jeden z hlavných ukazovateľov, ktorý sa používa v EÚ na meranie disparity štátov a jednotlivých regiónov je hrubý domáci produkt. Formovanie a pôsobenie regionálnej politiky v EÚ. Čerpanie štruktúrnych fondov EÚ.