Spotrebné družstvá vidia svoju budúcnosť v obchodných reťazcoch a supermarketoch - Janků, Jaroslav
Situácia v družstevnom obchode SR. Podiel Jednoty na maloobchodnom obrate. Príčiny poklesu obratu v posledných rokoch. Diskriminácia pre Jednoty v spôsobe platenia DPH. Cesta vytvárania veľkonákupní vedie k prosperite. Družstvá po rokoch zbavovania sa neefektívnych predajní, začínajú sa orientovať na nákup objektov. Snaha vytvárať veľké reťazce potravinárskych predajní pod názvom Drucoop.