Skupiny podnikov vznikajú aj bez zákona o holdingu. 1 Ako riadiť ekonomické zoskupenia obchodných spoločností - Hrnčiřík, D.
Absencia zákonnej úpravy holdingových spoločností. Ekonomické zoskupenia obchodných spoločností vznikajú spontánne aj napriek absencii zákona o holdingu. Vnútorné riadiace vzťahy v holdingoch. Riadenie dcérskych a pridružených spoločností a riadenie vo vnútri materských spoločností. Využívanie Obchodného zákonníka pri nedostatku inej právnej úpravy holdingu.