Významné fúzie spoločností v Európskej únii - Koribský, J.
Spájanie sa podnikov - zbraň proti konkurencii. Možnosť vyriešiť neduhy západoeurópskych firiem fúziami. Zvýšenie ich úspešnosti na svetovom trhu. Dôvody a priebeh fúzií spoločností na európskom kontinente na začiatku r. 1997.