Ak sú dane nevyhnutné, neznamená to, že nevyhnutne musia byť vysoké - Oravec, J.
Dane a výška daní. Výška daní a kvalita služieb verejného sektora. Potreba zníženia neúmerne sa zvyšujúceho daňového zaťaženia. Reformy daňových systémov vo vyspelých i rozvojových krajinách. Varujúci rast daňového zaťaženia na Slovensku. Vznik Združenia daňových poplatníkov Slovenska (koniec r.1996). Charakteristika a úlohy Združenia. Výhody vyplývajúce z členstva v Združení.