Bez podpory štátu nie je možné obnoviť kolektívne investovanie - Palko, F.
AISF - Asociácia investičných spoločností a fondov. Proces transformácie investičných fondov na obyčajné obchodné spoločnosti. Problémy procesu transformácie investičných fondov a investičných spoločností. Rozdiely medzi súkromnými fondami a fondami založenými veľkými akciovými spoločnosťami alebo bankami. Nevôľa štátu voči súkromným fondom - príčiny. Znehodnotenie portfólia investičných fondov a investičných spoločností vynútené legislatívou.