Riziko úrokovej sadzby banky - Stowasserová, M.
Riadenie úrokového rizika banky. Typy rizika úrokovej sadzby banky. Rozdelenie rizika úrokovej sadzby na tri základné oblasti: Riziko rozdielnych splatností. Riziko základne. Riziko z pripojenej opcie. Riadenie rizika úrokovej sadzby. Model medzery. Základné definície a charakteristika modelu. Postup pri analýze medzery. Riadenie medzery. Silné a slabé stránky modelu medzery. Model medzery durácií. Definície a charakteristika modelu.