Podstata a ciele menovej politiky - Sobek, Otto
Definovanie menovej politiky. História krytia obiehajúcich bankoviek. Zlaté a devízové rezervy. Stabilita meny ako základný cieľ menovej politiky. Základy klasickej menovej politiky podľa J.M. Keynesa. Aplikácia keynesovskej hospodárskej politiky.