Finančné deriváty a obchodovanie s nimi - Vlachynský, Karol
Charakteristika obchodných derivátov a obchodovanie s nimi. Finančné deriváty sú produkty, ktorých hodnota je odvodená (derivovaná) od hodnoty primárneho aktíva alebo finančného nástroja. Charakteristika derivátov, ich konštrukcia a základné spôsoby ich využitia. Forwardy, forwardy na menu, forwardy na úrokovú mieru. Futurity (future kontrakty). Opcie, typy opcií, obchodovanie s nimi. Swapy, menové swapy, úrokové swapy.