Listinné cenné papiere - Palko, F.
Z obsahu: Od začiatku tohto roka sa na Slovensku opäť emitujú listinné cenné papiere. Obchodovanie s listinnými cennými papiermi je nekontrolovateľné. Emitent sa opäť môže rozhodnúť, či vydá listinné alebo dematerializované cenné papiere. Úschovu cenných papierov zabezpečujú bankové ústavy. Listinné cenné papiere prepravujú bezpečnostné služby.