Rumunsko plánuje urýchlený predaj väčšiny štátnych podnikov
Rumunská vláda chce predať čo najrýchlejšie a čo najviac štátnych podnikov. Potreba získať peniaze na vytvorenie konkurencieschopného súkromného sektora, ktorý bude platiť dane štátu. Záujem zahraničných investorov o niektoré z najsilnejších spoločností. Úloha Fondu štátneho majetku pri predaji akcií štátu. Záujem Európskej banky pre obnovu a rozvoj (EBRD) orientovať sa na súkromný sektor v Rumunsku.